Muffini od zobenih pahuljica
Sastojci:
1 jaje
1 žličica zaslađivača
3 žlice zobenih pahuljica
1 žličica praška za pecivo
2-3 žlice mlijeka ili jogurta
Priprema:
Izmješajte sve sastojke zajedno sve dok ne postanu kompaktna masa. Masu ulijte u modlu za pečenje muffina (ili male čašice za pečenje). Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite otprilike 15 minuta.
Dukan šnenokle
Sastojci:
2 jajeta
2 dl 0,9% mlijeka
2 kašikice pšeničnih mekinja
tekući natren po želji
Priprema:
umutiti dva bjelanca u čvrsti snijeg (dodati tekućeg natrena po želji), 2 dl mlijeka 0,9% kuhati, kada postane vruće, ali ne da kipi smanjiti temperaturu i sa malom kašikom ubacivati umućene bjelanjke u mlijeko. Kada se malo napušu ili stvrdnu izvaditi u zdjelu. Kada potrošimo sva bjelanca skloniti mlijeko sa vatre, umutimo žumanjce mikserom, u žumanjce dodati dvije kašikice pšeničnih mekinja (mljevenih). Umućene žumanjce sipati u vruće mlijeko. vratiti na vatru i malo prokuhati. sve presuti preko bjelanjaka. zatim staviti u frizider
i pustiti da se fino ohladi.
Puding dukan br.1
Sastojci:
0,5l jogurta light
1 vrećica želatine
tekućeg sladila po želji
žličica-dvije malomasnog kakaa
Priprema:
pripremimo želatinu po uputama na pakiranju, dodamo je u jogurt kojem smo dodali kakao i tekuće sladilo, dobro promiješamo, sipamo u manje čaše i stavimo u frižider da se želatina stvrdne, za oko pola sata puding je gotov (možete umjesto kakaa staviti par kapi arome npr. jagode, maline, vanilije )
Čizkejk :)
Sastojci:
450 g nemasnog sira
4 jaja
2 vrećice želatine
tekućeg sladila po želji (10 čajnih žličica je optimalno slatko) - tko želi može staviti i šećer umjesto sladila
aroma vanilije, ili bilo koja po želji
2 žlice kakaa
Priprema:
1. smjesa - Pomiješati 2 jajeta, pola posudice nemasnog sira, dodati aromu, sladilo(šećer) i vrećicu želatine. Izmiksati u finu smjesu.
Presipati u posudicu navlaženu hladnom vodom, pa staviti u hladnjak da se stvrdne.
2. smjesa - Pomiješati 2 jajeta, pola posudice sira, dvije žlice kakaa, sladilo i želatinu.
Sipati u zdjelicu na prvu smjesu koja se već ohladila, pa vratiti u hladnjak da se i druga smjesa stisne.
Nakon sat vremena cheesecake je spreman za papanje :)
ja sam ga nožem lagano odvojila od rubova posudice i samo prevalila na tanjurić, pa se može rezati kao tortica.
ja sam si olakšala i napravila samo jednu smjesu sa ekstraktom vanilije, višnje i kakaom, a želatinu sam pripremila po uputstvima i usipala je gotovu u smjesu, promiješala i usipala u zdjelicu.