8 fileta pilećih prsa
3/4 nemasnog jogurta 1/2 šalice svježeg bosiljka ili malo sušenog
2 žlice ribanog parmezana
Zagrijati pećnicu. U posudu posložiti filete jedan do drugoga.
Izmiješati jogurt i bosiljak te preliti preko piletine.
Prekriti parmezanom.
Peći 30-40 min na 200-250°
Pirjane lignje
500gr lignji (svježe, smrznute, cijele, izrezane i očišćene kako vam drago)
malo peršunovog lista
1-2 češnja češnjaka
malo ulja
sol, biber
Na dovoljno prostranu tavu s poklopcem (staklenim) stavite očišćene lignje, posolite od oka, popaprite, pospete češnjakom i peršinom i polijete uljem. Pirjajte nekih 10ak min dok lignje nisu gotove, bit će mekane s dosta "soka". Evo par savjeta koji zaista pale kod pripreme ovog jela:
- ne otklapajte i ne prevrćite i vjerujte biti će savršeno pripremljene i mekane, pazite 10 min od kada provriju su već gotove, samo gledajte koliko umaka želite da ostane pa produžite evenutualno par minuta…
- lignje morate skinuti kada prve 1-2 puknu (ako se odlučite za cijele), ako želite efekt kao sa žara ostavite još par minuta, malo tavu protesite par puta, i kada ih istreste na tanjur talog koji se zapekao podlijte s malo tople vode ili juhe, postružite s kuhačom i prelijte preko lignji, to većina najviše voli…
- u početnu kombinaciju možete staviti i malo čilija
Odresci sa sirom
Sastojci
· 500 g mljevenog mesa (teletine,svinjetine, puretine, piletine)
· 1 žlicaVegete ljuta paprika mixa
· 3 češnja češnjaka
· 1 žlica nasjeckanog peršina
· 200 g svježeg kravljeg sira
Sastojci:
· 30 dagpilećeg filea od prsa (bijelo meso)
· 1nemasni jogurt
· 1 mala žlica senfa
· malosoli i papra
· peršin
· 1 mala žlica kurkume
Pileći file (bez kožice!) narežite na kockice i pecite 5 minuta na tavi sasvim bez masnoće. Povremeno protresite tavu da bi piletina sa svih strana bila jednaka
zalijte jogurtom, dodajte senf, sol i papar, te kurkumu i malo izmrvljene sjemenke korijandra, promiješajte, te pirjajte na umjerenoj vatri dok sva tekućina ne uvrije, otprilike još 5 minuta.
Pred sam kraj pirjanja obilato pospite nasjeckanim peršinom.
Piletina u umaku od sira
· 3 ili vise komada pilecih prsa
· 3 lisitcasira za tost
· vegeta
· 1 zlica ulja
· malo vode
· polakapule (luka)
· 1 rezanjcesnjaka ili 1 zlicica mljevenog
umak :
· 50 gsirnog namaza
· 50 mlvode ili mlijeka
· 2-3 listicasira za tost
· vegeta, sol, persin i ostali zacini po zelji
Prsa zaresati po sredini, pazljivo staviti zarolane listice sira i spojiti s 2-3 cackalice. U tavu kapnuti ulje, podliti s malo vode, staviti luk i cesnjak narezane na vece komade, dodati meso natrljano s malo vegete i pirjati oko 10 minuta s jedne i druge strane.
Luk i cesnjak izvaditi, podliti s malo vode ili mlijeka, (ovisno kakva se gustoca umaka zeli) dodati sirni namaz i kratko promijesati, zatim dodati listice sira i jos malo promijesati dok se sve poveze. Zaciniti po zelji i pirjati na laganoj vatri jos oko 5 minuta. Umak je predivnog sirnog okusa. Moze se koristiti i drugi topivi sir umjesto listica.Umak je pogodan i za druga jela…odlican s tjesteninom, njokicima…
Dukan njoke:
(može se jesti u 2. Fazi)
1 jaje
malo soli
zobenog brašna toliko da se zamjesi tijesto
zamijesiti, napraviti njokice i kuhati u slanoj vodi :)
Nešto slatko za doručak :)
Engleska kaša (poridz)
Za 1 osobu
Zagrijte 200ml obranog mlijeka sa malo vanilije (može komadić mahune).
Dodajte tri jušne žlice pšeničnih pahuljica i miješajte dok se ne dobije gusta smjesa
Skinite s vatre i zasladite po zelji
Moze se konzumirati i topla i hladna
1,2,3,4 faza
Engleska kaša (poridz)
Za 1 osobu
Zagrijte 200ml obranog mlijeka sa malo vanilije (može komadić mahune).
Dodajte tri jušne žlice pšeničnih pahuljica i miješajte dok se ne dobije gusta smjesa
Skinite s vatre i zasladite po zelji
Moze se konzumirati i topla i hladna
1,2,3,4 faza
Sastojci:
- file purećih prsa
- 2 velika poriluka
- pola kobasice za kuhanje
- 1 luk
- par dekagrama laganog tvrdog sira
- začini (origano, češnjak u prahu, bosiljak)
Priprema:
Obložite lim za pečenje aluminijskom folijom, pospite je začinima. Stavite izrezane komade purećih prsa na foliju i pospite ih začinima s gornje strane. Poriluk izrežite na male komadiće i stavite ga preko mesa. Presavinite foliju tako da pokrije sve sastojke, izbušite nekoliko rupica čačkalicom.
Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu nasjeckajte luk i kobasicu i lagano ih dinstajte na tavici. Nakon 30 minuta izvadite lim iz pećnice, otvorite foliju i stavite dinstani luk i kobasicu preko puretine i poriluka.
Vratite lim u pećnicu i pecite otvorene folije još dvadesetak minuta. Nakon toga, naribajte sir preko svega i zapecite.
Dukan palačinka
Sastojci:
3 žlice zobenog brašna (ja samljela zobene pahuljice)
2 žlice jogurta
1 jaje
malo soli
3 žlice zobenog brašna (ja samljela zobene pahuljice)
2 žlice jogurta
1 jaje
malo soli
Priprema:
Izmiješati sastojke, peći u pećnici na papiru za pečenje 200 stupnjeva 15ak min
Na palačinku možete namazati svježi sir, mliječni namaz, koristiti je za sendviče...
Dukan pizza
Sastojci:
2 jaja
2 žlice jogurta
2 žlice zobenih mekinja
1 žlica kukuruznog brašna
1 žlica praška za pecivo
to sve treba izmiksati, izliti u tavu ili kalup i
zapeći. nadjev je po želji.